No-show tarief

Helaas constateren wij dat het aantal patienten dat niet verschijnt op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner de laatste jaren is toegenomen.

Met ingang van 1 januari 2024 hebben wij, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een “no-show” tarief ingevoerd.

Waarom een “no-show” tarief?

Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook een andere patiënt kunnen helpen. Uw huisarts wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door op tijd uw afspraak telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan tot uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch via 020- 613 17 17 bij de assistente. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patient helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk geen “no-show” tarief berekend.

Hoogte van het “no-show” tarief.

De tarieven die wij hiervoor hanteren zijn verschillend. De tarieven zijn 15 euro voor een enkel consult en 25 euro voor een dubbel consult.

“No-show” tarief praktijkondersteuner

Bij de praktijkondersteuner (POH) worden langere tijden voor een consult voor u gereserveerd. Voor een niet nagekomen afspraak bij de praktijkondersteuner hanteren wij daarom een tarief van 30 Euro per consult

Let op: de “no-show”-factuur wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.